ΠΩΣ ΜΙΑ ΨΗΦΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΓΙΝΕΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΝΟΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΠΩΣ ΜΙΑ ΨΗΦΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΓΙΝΕΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΝΟΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΡΓΟΥ Θέλουμε την ψήφο σας για να υποστηρίξετε ένα δέντρο που συμβολίζει τον αγώνα εναντίον ανεπιθύμητων και επιβαλλόμενων μεγάλων έργων. Ονομάζεται το CUBBINGTON PEAR TREE (Η ΑΧΛΑΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΠΜΙΓΚΤΟΝ)Cubbington-8

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Σε όλη την Ευρώπη γίνετε ένας ετήσιος διαγωνισμός για να ανακηρυχθεί το αγαπημένο δέντρο των ανθρώπων. Αυτός ο διαγωνισμός έχει ήδη ανακυρηξει τον νικητή σε κάθε χώρα που παίρνει μέρος στον διαγωνισμό και τώρα πρέπει να διαλέξουμε τον πανευρωπαϊκό νικητή.

Στην Αγγλία ψηφίσαμε την δεύτερη πιο μεγάλη σε ηλικία άγρια αχλαδιά η οποία ζει ακριβώς στο κέντρο της χώρας. Το CUBBINGTON PEAR TREE πήρε πιο πολλούς ψήφους από κάποια από τα πιο δημοφιλή και ιστορικά σημαντικά δέντρα σε όλη την Αγγλία, και έγινε το Αγγλικό Δέντρο του Έτος 2015, επειδή έχει γίνει ένα σύμβολο για τα  χιλιάδες γηραιά δέντρα που κινδυνεύουν από ένα άχρηστο μεγάλο έργο που ονομάζεται HS2.

Το δέντρο θα κοπή από την σιδηροδρομική γραμμή HS2. Οι σχεδιαστές του έργου μπορούσαν να μεταφέρουν τις προτεινόμενες γραμμές 100 μέτρα πιο πέρα για να αποφύγουν το δέντρο (και την παμπάλαια δασική περιοχή που βρίσκεται κοντά του) η, ακόμα καλύτερα, να κατασκευάσουν μία σήραγγα. Αρνούνται όμως να το κάνουν <μόνο για ένα δέντρο>

Βεβαία, εδώ δεν μιλάμε <μόνο για ένα δέντρο>. Αυτή η γηραιά άγρια αχλαδιά είναι το σύμβολο για την τεράστια περιβαλλοντική ζημιά που πρόκειται να γίνει από το μεγάλο έργο HS2, το τρένο υψηλής ταχύτητας, συμπεριλαμβανομένου και σε παραπάνω από 90 παμπάλαιες δασικές εκτάσεις (90 ancient woodlands), (παρόλο που η πολιτική της κυβέρνησης είναι να συντηρήσει και να προστατεύει τις παμπάλαιες δασικές εκτάσεις)!

Σε ολόκληρη την Ευρώπη υπάρχουν πολλά δέντρα που ενδέχεται να είναι πιο μεγάλα, πιο παλαιά, πιο όμορφα και με μεγαλύτερη ιστορική σημασία από την δική μας μικρή άγρια αχλαδιά.  Αλλά το CUBBINGTON PEAR TREE συμβολίζει έναν αγώνα για το μέλλον. Συμβολίζει τον αγώνα που κάνουν απλοί άνθρωποι για να προστατέψουν το περιβάλλον μας από την ανόητη ανάπτυξη.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Αυτή η αχλαδιά μας ενώνει συμβολικά με τους αγώνες στη Στουτγάρδη για να προστατέψουν το πάρκοτους, και τα υπό τη προστασία του UNESCO κτήρια τους, με τους αγώνες κατά της ανόητηςκαταστροφής του Val Susa στην Ιταλία,  με τους αγώνες στην Notre Dame des Landes στη Γαλλία γιανα μην χαθεί γη σε ένα γελοίο αεροδρόμιο, στα Roşia Montană στην Ρουμανία που προσπαθούν ναεμποδίζουν ολοκληρωτική καταστροφή ενός βουνού, σε αυτούς που προσπαθούν να προστατέψουν τα Βόρεια Δάση στην Τουρκία, στους πολλούς αγώνες κατά τον fracking κλπ. Είναι αυτή η άγρια αχλαδιά που συμβολίζει όλους τους αγώνες των απλών ανθρώπων να προστατέψουν το περιβάλλον από την αλόγιστη λεηλασία..

Το CUBBINGTON PEAR TREE  είναι το μόνο φιναλίστ στον διαγωνισμό Ευρωπαϊκό Δέντρο του Έτος που

κινδυνεύει να καταστραφεί, ενώ κερδίζοντας τον τίτλο Ευρωπαϊκό Δέντρο του Έτος το CUBBINGTON PEAR TREE μπορεί να γίνει το σύμβολο όλης τις καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντας που συνοδεύουν τα άχρηστα μεγάλα έργα.

Σας παρακαλούμε να ψηφίσετε  το  CUBBINGTON PEAR TREE για ΕΥΡΟΠΑΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΤΟΣ. Και παρακαλούμε επίσης να κοινοποιήστε στους φίλους σας στα social media. Σας ευχαριστούμε πολύ!

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

One comment to “ΠΩΣ ΜΙΑ ΨΗΦΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΓΙΝΕΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΝΟΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΡΓΟΥ”
  1. Pingback: STOP HS2 | Remember to vote for the Cubbington Pear Tree

Comments are closed.

2010-2023 © STOP HS2 – The national campaign against High Speed Rail 2