De ce un vot pentru un copac inseamnă un vot împotriva unor mega proiecte inutile!

Avem nevoie de susținerea dumneavoastră pentru a vota un copac care simbolizează lupta împotriva unor mega proiecte impuse și nedorite.  Copacul este numit Părul din Cubbington.

VOTAȚI AICI

În Europa, există e competiție anuală pentru desemnarea unui copac îndrăgit de oameni. Această competițitie a depășit etapa națională iar, acum, suntem în etapa în care trebuie să desemnăm câștigătorul la nivel European.

În Anglia, câștigătorul competiției a fost un păr pădureț, al doilea ca vechime din țară. Acesta crește chiar în centrul Angliei, în regiunea Midlands. Părul din Cubbington a dominat competiția și a surclasat câțiva dintre cei mai vechi copaci din țară. A fost declarat Copacul  Anului în 2015, în Anglia, deoarece a devenit un simbol pentru miile de copaci amenințați de inutilul mega proiect HS2.

Copacul va fi tăiat pentru a se realiza proiectul liniei ferate de mare viteză, cunoscut sub numele HS2. Pentru a cruța copacul și pădurea veche din vecinătate, constructorii ar putea să devieze traseul liniei ferate cu 100m sau să facă un tunel pe dedesubt, însă refuză să facă acest lucru doar pentru un copac.

Desigur, acesta nu este un copac oarecare. Părul pădureț este un simbol al dezastrului natural produs în zonă, inclusiv  distrugerea celor 90 de păduri seculare din Woodlands, de construcția liniei ferate de mare viteză HS2. (Asta deși politica Guvernului este de a proteja pădurile seculare.)

VOTAȚI AICI

În Europa sunt alți copaci mult mai mari, mai vechi, mai frumoși sau cu o semnificație mai mare decât acest mic păr sălbatic. Dar Părul din Cubbington se chinuie să trăiască și are un viitor incert.  Oamenii se chinuie să apere existența acestui copac amenințat de un proiect nesăbuit de dezvoltare.

Acest păr ne apropie, în mod simbolic, de eforturile locuitorilor din Stuttgart pentru a-și apăra parcul și clădirile aflate în patrimonial UNESCO,  de munca depusă împotriva distrugerii Val Susa din Italia, de lupta celor din Notre Dame des Landes pentru a nu pierde terenul pe care urma să se construiască un aeroport, de bătălia împotriva proiectului minier cu cianuri de la Roșia Montană ce urma să distrugă localitatea, de eforturile celor care vor să protejeze pădurile în Turcia, de lupta împotriva explorării gazelor de șist. Acest păr sălbatic este un simbol al luptei oamenilor obișnuiți pentru apărarea mediului înconjurător împotriva celor care vor să îl distrugă.

Părul din Cubbington este singurul copac din finala competiției Copacul European al Anului amenințat cu tăierea. Prin câștigarea acestui titlu, Părul din Cubbington  ar deveni un simbol al distrugerii mediului făcute în numele unui mega proiect fără sens.

Vă rugăm să votați Părul din Cubbington în competiția Copacul European al Anului! Și vă rugam să le dață de veste și prietenilor voștri pe internet.

 

VOTAȚI AICI

2010-2023 © STOP HS2 – The national campaign against High Speed Rail 2